FØRSTE SKOLEDAG

Når og hvor skal jeg møte opp?

Immatrikuleringen begynner klokken 11, og finner sted i hovedbyggets fellesareal - Vrimla. Det er lett å finne frem, men vi vil likevel anbefale at du møter opp mellom kl 10 og 10.30. Fadder vil stå på stand, så kom gjerne innom for en prat og en kopp kaffe!

Hva skal jeg ha på meg/ ha med meg?

Kom som du er! Det er absolutt ingen kleskode denne dagen og du behøver verken penn, papir eller pc da det ikke vil foregå undervisning denne dagen. MEN ta med ID med bilde.

Hva skjer første skoledag?

Først vil det være en immatrikuleringsseremoni (velkomst) før dere deles inn i institutt. Her vil dere bli bedre kjent med de ansatte dere skal forholde dere til før fadder henter dere. Deretter blir det presentasjon i klasserom med fadderne, grilling og åpningskonsert på campus.

Hva er et institutt?

På NTNU har vi flere fakultet, med tilhørende institutt som videre huser ulike studieretninger. Enkelt forklart kan man derfor si at et institutt er en samling av linjer av lik art. For eksempel hører maskin, bygg og fornybar energi til samme institutt.

Hvordan finner jeg faddergruppen min?

I de store samlingene vil faddergruppene ropes opp. Her vil vi ikke rope opp med navn, men linje.

Hvordan registrerer jeg meg?

Registrering skjer via navneopprop den første dagen. Dersom du ikke har blitt registrert - ta kontakt med din fadder.

Burde jeg kjøpe inn pensumbøker på forhånd?

Nei, det er ikke nødvendig. De første dagene vil du få informasjon om hvilke bøker du trenger og ikke minst - hvilken utgave. Bøkene kan også kjøpes på campus, så det er ikke nødvendig å forhaste seg.

FADDER

Når begynner fadderuken?

Fadderuken begynner 13.august og varer til og med 22. august!

Koster det noe å delta? Hvor kjøper jeg eventuelt billett?

Fadderuken er gratis og du får tilgang på arrangementene ved å bære et festivalbånd. Dette båndet får du tildelt første skoledag (13.08) Jugendfest arrangert av Momentium er dog en del av fadderprogrammet og koster penger. Fadder har egne billetter til konsertene som du finner på vipps #523246

Er det undervisning i fadderperioden?

Ja, det vil bli en form for undervisning i fadderperioden. Timeplan og innhold vil variere utifra hvilken linje du går, og vi anbefaler alle studenter å delta på også dette da du får bli bedre kjent med dine forelesere, campus og din kommende studiehverdag.

Jeg kan ikke komme første skoledag. Hvordan finner jeg min faddergruppe?

Send oss en melding på Facebook (Fadder ved NTNU i Ålesund) så skal vi hjelpe deg!

Jeg er under 20, kan jeg være med på alt?

Ja! Vi har to forskjellige festivalbånd. Ett for de under 20 og ett for de over. Dette setter dog ingen begrensninger hva gjelder arrangementene!

Jeg har hørt at fadderuken er en konkurranse. Stemmer det?

Ja. Hvert år konkurrerer faddergruppene om tittelen "Årets faddergruppe." Gjennom den ti dager lange fadderfestivalen får gruppene mulighet til å hente inn poeng gjennom konkurranser og oppgaver samt opparbeide seg bonuspoeng. Det gjelder derfor å være med på mest mulig å fadderuken! Du kan se toppliste og lese mer på https://www.fadderweb.com/poeng/

NTNU

Når får jeg tildelt studieplass?

Første opptak er 20.juli. Husk å takke ja eller nei før svarfrist og sette deg på venteliste dersom det er ønskelig! Supplerende opptak skjer helt frem til studiestart!

Hvor burde jeg bo?

I Ålesund har vi både gode bomuligheter i SIT boligene men også et godt privatmarked. Generelt sett anbefaler vi at du bor i sentrum eller på strekningen mellom Ålesund sentrum og Campus.

Hvordan registrerer jeg meg som student?

Etter at du har fått velkomst-e-post fra NTNU med pinkode kan du registrere deg som student. Sjekk ut denne linken for en steg-for-steg forklaring https://innsida.ntnu.no/ny-student

Hvordan får jeg studentbevis?

Når du er registrert kan du laste ned studentbevis appen. Ved studiestart vil du få informasjon om hvordan du får tak i et fysisk bevis. Studentbeviset fungerer også som adgangskort og lånekort hos biblioteket, ID på eksamen og til utskrift.

Hvordan kommer jeg meg til NTNU?

Dersom du bor i området mellom sentrum og Campus eller i en av studentboligene kan du gå, sykle eller ta buss. Du kan sjekke busstidene på https://frammr.no. TIPS: Ta en tidligere buss enn det du vanligvis ville gjort de første ukene. Det er stor pågang i fadderperioden.

Hvordan finner jeg frem på Campus?

Vi har ett sentrert Campus, noe som gjør det enklere for deg som ny student å orientere deg. Benytt gjerne MazeMap for NTNU i Ålesund!

Hvilke programmer burde jeg kjøpe før jeg begynner?

Ingen! Som NTNU student har du tilgang på en rekke nyttige programmer som gjør studenthverdagen enklere. Du får f.eks Office 365

Hvor finner jeg timeplanen min?

Den finner du på innsida. Den er dog ikke alltid oppdatert før studiestart, derfor er det ekstra viktig å møte opp på skolen de første ukene da du får informasjon om timeplan, rom og annen viktig informasjon.

Er undervisningen obligatorisk?

Ja og nei. I de fleste fag er det ikke obligatorisk oppmøte, men i enkelte fag vil det forekomme. Dette vil dere få beskjed om ved semesterstart.

Hva kan man gjøre på fritiden i Ålesund?

I tilknytning til campus har vi undergrupper, linjeforeninger og studentorganisasjoner som jobber frivillig nettopp for deg. Disse driftes av studenter - for studenter og er til for å gjøre din studenthverdag bra! Her kan du enten bli med som medlem eller delta på arrangementene som finner sted hver måned. Vårt eget idrettslag kan også tilby en rekke aktiviteter i tillegg til de mange tilbud som finner i byen. Som student i Ålesund har du også tilgang på fjord og fjell, noe som gir mange muligheter knyttet til utendørsaktiviteter og roadtrips.

NTNU