FAQ

Hva koster det å være med på Fadderperioden?

Takket være våre fine sponsorer er det, som en av svært få universiteter, gratis å være med på alle aktiviteter som vi i Fadder arrangerer ved campus Ålesund. Jugendfest er en festival som finner sted på Color Line Station første helgen i fadderperioden, det er kun denne festivalen som koster penger dersom du ønsker å delta.

Vi selger rabatterte billetter til denne festivalen, men disse kan kun kjøpes direkte av Fadder på NTNU Ålesund. Vi gjør oppmerksom på at festivalen er svært populær og vi kan bli utsolgt for billetter.

 

Hva om jeg ikke finner sted å bo?

Det ordner seg alltid med bolig enten på det private boligmarkedet eller via studentsamskipnaden SIT. Dersom du skulle være uheldig å ikke få tak i bosted til studiestart, ta kontakt med oss så vil vi finne en midlertidig løsning.

 

Jeg finner ikke utdanningen / linjen min i søknaden til Lånekassen

Linjene samles under mer generelle betegnelser. Du velger fagområde og nivå som passer til den graden du holder på med. Du finner mer informasjon her: https://www.lanekassen.no/nb-NO/Stipend-og-lan/Hoyere-utdanning/Slik-soker-du/jeg-finner-ikke-utdanningen-min-i-soknaden/

 

Når får jeg studielån?

Du må først søke om studielån til Lånekassen, semestereregistere deg og betale semesteravgiften til NTNU. Du kan betale denne fra uke 32, du finner betalingsinformasjon på Studentweb. Det kan gå noen arbeidsdager fra betaling er registret mottatt til Lånekassen får melding om at du er student ved NTNU.

 

Hvor for jeg kjøpt pensumbøker?

Bokhandelen på campus har alle lærebøkene. De har gode innkjøpsavtaler og ofte tilbud, så det lønner seg ofte å vente til studiestart med å kjøpe pensumbøker.

 

Jeg står på venteliste. Når får jeg vite opptaket?

Det er dessverre ikke mulig å si noe om sjansen for opptak når du står på venteliste. Det blir sendt en e-post til søkere som blir evt. får studieplass fra ventelistene.

Kan du ikke møte opp til første skoledag? Eller har du spørsmål om studier, fag eller annet? Ta kontakt med studentservice: studier@alesund.ntnu.no

 

Trenger du ny Macbook til studiestart?

Eplehuset Moa i Ålesund har alltid gode priser til studenter. Se gjerne her: https://eplehuset.no/informasjon/student-og-larer/